četvrtak, 24. lipnja 2010.

Podvodne pripreme

Sutra počinje podvodni dio priprema za Ljubljanski maraton.
RONJENJENJENJENJE...... !!!!!!!! :-)))))))
Visinske pripreme na 2000m su bile korisne a vidjećemo koliko će pomoći ove na -50m :-)
Škola je završila i preselili smo se u rezervni dom na jugu tak da se mijenja ritam života i treninga.

Nakon Plitvičkog maratona doživio sam prilično motivacijsko pražnjenje i odlučio sam da slijedećih 5-6 tjedana treniram bez ikakvog plana i programa.
Važno mi je da u tom razdoblju napravim par dužina od 25 do 30km a sve ostalo kak bu mi se dalo. A znam da bu mi se dalo i da ne budem "fušal".
Ali jednostavno mi je postalo psihički naporno držati se određenog plana i redosljeda treninga. Ovak budem trčal više kad bu mi se dalo, manje ili ništa kad mi se ne bu dalo. Sve to budem nadopunjaval s biciklom kojeg konačno mislim početi koristiti i ronjenjem koje je jako korisno za jačanje kvadricepsa.
Jedino me "strah" da ovakav raspored ne uzrokuje povećaje težine s kojom ionako ne stojim najbolje s obzirom na kenijsko-etiopske standarde.
Naime nekako sam se uspio s prošlogodišnjih 79kg pomaknuti na 76-77 nakon zimskih priprema ali tu je stalo i ne ide više dolje.
A na mojih 180cm bilo bi ipak bolje i lakše da to bude manje od 75kg.
Zato ću poslušati savjet da malo ubacim i bicikliranje u svrhu trenutnog zadržavanja težine, a poslije i kao pomoć za odbacivanje još tih 2-3kg.
A s obzirom da je voda tu odmah pored mene mogao bih i malo pojačati plivanje :-)
I neko bi mogao pomisliti da se spremam za neki triatlon...
Ali ne znam zašto međutim taj sport me za sada uopće ne privlači iako je postalo megapopularno da trkači prelaze u triatlonce ;-)

Nema komentara:

Objavi komentar