ponedjeljak, 21. prosinca 2009.

Snježna dužina

Prošli tjedan ponovo su padali rekordi :-)

1. u subotu ujutro temperatura u Varaždinu je bila najniža koju ja pamtim. Dosadašnji rekord je bio -20 st tamo negdje 1986/87. godine i sjećam se da sam išao u srednju školu u jutarnjoj smjeni tog dana. Ali ove nedjelje u 8 ujutro bila je temperatura -21 st. samo što ja više ne idem u srednju školu. Kaj mogu kad sam tak napredan i uspio sam u tih 25 godina završiti srednju školu :-)

2. zbog naglog velikog zahlađenja i velike količine snijega koja je pala u subotu ovaj sam tjedan oborio vlastiti rekord u tjednoj kilometraži.

Znam.. glupo zvuči ali tak je ! Naime do subote sam odrađivao manje više sve po planu a onda je u nedjelju trebala biti dužina od 30-ak kilometara. Ali pošto je ujutro bilo -21 bilo je za očekivati da temperatura neće porasti bar do -5 pa da idem na tih 30km. I bilo je tako pa sam se odlučil da odradim nekih 10-ak kilometara laganom brzinom (na temp. -13 st). Samim tim morao sam dužinu prebaciti za danas kad je bilo najavljeno zatopljenje.A po planu je danas trebao biti odmor za kraj 7-dnevnog ciklusa. Današnja temperatura je bila povoljna za trčanje i preostalo je samo da nađem teren na kojem bum odvrtil tih 30 km. Ujutro sam išao pogledati kak je stanje na kanalu i bio sam ugodno iznenađen jer su s nekom malom ralicom očistili neke puteve tako da sam imao "krug" od 2450m povoljan za trčanje. Međutim bilo je to daleko od idealnog za trčanje jer je podloga bila ugaženi snijeg tako da je bilo prilično naporno odskakivati od podloge. No uspio sam odvrtiti 30,5 km za 2:42h i na kraju sam imao osjećaj da bih mogao još par kilometara tako.
Općenito mislim da sam poprilično napredovao u odnosu na "prošlu sezonu". Npr. dužine radim (za sada) bez ikakve težine u nogama u zadnjim kilometrima iako je brzina kojom trčim 10-15sec/km brža nego prije. Odnosno prije sam neku optimalnu brzinu za dužine imao 5:20-5:25/km dok sada s tom lakoćom (ili težinom) idem na 5:10-5:15/km. Valjda je to i za očekivati jer s obzirom da sam tek počeo s trčanjem logično je da još uvijek napredujem u tom segmentu čisto zbog kumulativa treninga.
Nadrobio sam svega i svačega ali nisam još "objavio" iznos novog tjednog rekorda.
Sveukupno sam u 7 dana uzastopnog trčanja napravio 106 kilometara a do sada mi je najviše bilo 104km isto tako u 7 dana uzastopnog trčanja.
S obzirom da je pred nama redom Božić, 3.kolo Ivančice, novogodišnja utrka, Nova godina, 7 dana skijanja ....treba biti mađioničar da se sve to nekako uklopi u pripremno razdoblje. A plan je i da do skijanja napravim još jednu dužinu od 32-33km.
Ak netko ima ideju kak sve to napraviti slobodno je može predložiti :-)

1 komentar:

  1. Uspio sam doći do onog Eppsa i sve mi je izračunao. Al to ti pošaljem na mail, nije za javnost. :-)

    OdgovoriIzbriši