ponedjeljak, 10. svibnja 2010.

D statistiks i slichno

Prošlo je dosta vremena od zadnjeg tipkanja al ništ dramatično se nije desilo.
Osim kaj sam tjedan dana bio polupovrijeđen (list desne pa lijeve noge) i kaj sam prisilno moral mijenjati plan utrka jer je utrka u Krašiću otkazana.
Tj. iz "tehničkih razloga" (ma šta to značilo) termin je premješten na 02.10.2010., dakle 7 dana prije ZG maratona. S obzirom da je to uz Plitvički maraton "najvažnija" i najposjećeniji trkački skup u državi ne znam ko bu tak lud da tjedan dana prije trči 24km po brdima. No... bumo vidli.
Uglavnom meni je propala trening utrka za Plitvice pa sam s manjim društvom u nedjelju napravio zamjenski trening od oko 25km od Varaždina do VŽ toplica i natrag.
Međutim u međuvremenu je "upala" jedna druga utrka u kalendar a to je utrka na 1 sat koja se trči u sklopu Ultra lige. Prvotno je bila zamišljena pred Plitvice ali su dečki koji organiziraju poslušali glas naroda i zamjenom termina premjestili ju na 2 tjedna ranije 19.05.
Budući da nakon današnjeg dana odmora slijedi zadnji naporni (mozda i najnaporniji do sada) trening tjedan sa dužinom od 3:10 sati (37-38km) možda i neću biti najspremniji za neka velika ostvarenja na toj utrci. Ali ko da je to bitno ?!

Da se vratim na temu iz naslova...
Ove godine po mjesecima sam pretrčao:
SIJEČANJ - 386km
VELJAČA - 345km
OŽUJAK - 280km
TRAVANJ - 330km

S obzirom da nemam puno trkačkog staža mislim da su to količine koje su primjerene toj činjenici. Jedan od važnijh ciljeva ove godine je i to da i ovu godinu kao i prošlu završim bez ozbiljnije povrede. Na taj način bi kontinuitet trčanja "omogućio" da slijedeće zime podignem kilometražu za 15-20% bez nekih negativnih posljedica. No to je još daleko...

Nema komentara:

Objavi komentar